Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti Stroganov sa ćufticama

Špageti Stroganov sa ćufticama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Špageti Stroganov sa ćufticama
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Špageti sa ćufticama, koje vas neće ostaviti ravnodušnim - jednostavno raskošne!"

Potrebni sastojci

  • špageti - 300 g
  • crveni luk - 1 glavica, srednje velika
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • prezle - 2 - 3 kašike
  • peršun - malo, usitnjen
  • crvene paprike - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • šampinjoni - 500 g
  • alea paprika - 1 kašičica
  • voda - 400 ml
  • pavlaka - 100 ml
  • bujon - 1 komad, kocka
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • paradajz pire - 1 kašika
  • peršun
  • maslinovo ulje - za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete se skuvaju kako je opisao proizvođač. Ocede se.

U posudu se stavlja mleveno meso, usitnjeni luk, jaje, so, biber, aleva paprika, malo usitnjenog peršuna, prezle. Mleveno meso se zamesi dobro rukama.

Vode se dodaje malo, da bi mleveno meso bilo gušće i da ne bude mekano i tečno, zato se proceni koliko da se stavi prezli od dve do tri kašike. U duboki tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem se poređaju ćuftice veličine golf loptice.

Posipaju se narendanim belim lukom. Prže se dok ne dobiju prijatnu preplanulost sa svih strana, sa poklopcem.

Pečurke se oljušte i odstrane se panjići. Seku se na kriške. Paprike na parčiće i sve se to dodaje u ćuftice. Dinsta se nekoliko minuta i dodaje se paradajz pire rastvoren u malo vode. Doliva se preostala voda, pavlaka i nalomljena kocka bujona.

Soli se i posipa sveže mlevenim biberom. Ostavlja se na umerenoj ringli da se krčka oko 5 do 7 minuta. Na kraju se posipa usitnjenim peršunom i kiselim krastavčićima isečenim na parčiće. Sklanja se sa vatre i prelivaju se špageti.

Servira se.

Beleška: zadivljujuće ukusni špageti sa ćufticama, kao svaka testenina

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: