Način pripreme
Umutite maslac, šećer i vanilin šećer u posudi dok ne pobele. Dodaje jaja i mutite još 5-6 minuta.
Dodajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte u pleh, obložen papriom za pečenje. Pleh je prečnika 28/34.
Poravnajte pažljivo smesu u tiganju i odozgo ravnomerno poređajte kajsije.
Mojih je bilo manje od kilogram i nisam svuda pokrila smesu. Nemojte pritiskati, samo poređajte. Možete ih iseći na pola i posle svaku polovinu na jiš 3-4 dela. Sečenje je po vašem ukusu.
Pecite kolač od kajsija u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni sa ventilatorom 35-40 minuta (zavisi od rerne).
Gotov voćni kolač ostavite da se dobro ohladi i nakon toga obilno pospite šećerom u prahu kroz sito ili cediljku.
Dobija se mekan, vazdušast i veoma ukusan kolač sa kajsijama! Nemojte da se dvoumite da ga pripremite!
Preporučujem da od kajsija napravite pravo domaće slatko od kajsija, sa kojim ćete ukrasiti vaše slatke specijalitete.