Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Domaći peljmeni sa mlevenim mesom

Domaći peljmeni sa mlevenim mesom

AtanaskaAtanaska
Početnik
26466
Domaći peljmeni sa mlevenim mesom
Fotografije: Atanaska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Peljmeni sa mlevenim mesom se poslužuju vrući sa maslacem, pavlakom ili senfom. Mogu da se serviraju sa bujonom u kom su kuvani."

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaje - 1 komad
  • voda - 90 ml
  • so - prstohvat
  • pavlaka - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1/2 glavice
  • so - za mleveno meso - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Proseje se brašno, pravi se duboko udubljenje i postepeno se dodaje umućeno jaje, pomešano sa vodom i solju i umesi se testo.

Nakon što odstoji 30-40 minuta pokriveno krpom, testo se razvija oklagijom u tanku koru i pomoću šoljice se seku krugovi.

Mleveno meso se začinajva solju, crnim biberom i sitno iseckanim lukom. Na svaki krug se stavlja malo nadeva (otprilike 1 kašičica) i krajevi se pričvršćuju, tako da se dobije polumesec, koji uvijamo u puža.

Gotovi peljmeni se čuvaju na hladnom pre serviranja.

Kuvaju se otprilike 6-8 minuta u velikoj količini ključale posoljene vode dok ne isplivaju na površinu, i vade se rešetkastom kašikom.

Peljmeni sa mlevenim mesom se poslužuju vrući sa maslacem, pavlakom ili senfom. Mogu da se serviraju sa bujonom u kom su kuvani.

Naši domaći peljmeni su danas sa pavlakom koju sam dodala u njih 2 minuta na ringli i izrendala sam kačkavalj prilikom serviranja.

Ako vam se dopao ovaj recept, takođe probajte recepte za piroge i turske mantije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: