Način pripreme
Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način - najukusniji koji ste probali.
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi srednje veličine.
Dodajte ćureće meso i dobro zapržite sa obe strane da se dobije prijatna zlatasta boja. Izvadite na tanjir.
Dodajte naseckano povrće u šerpu i zapržite na srednje jakoj vatri 5-6 minuta dok povrće ne počne da izgleda providno.
Dodajte pire i alevu papriku i zapržite ih sa povrćem otprilike minutu.
Dodajte beluga sočivo, malo izmešajte. Stavite nazad meso, dodajte 5 čaša vode i ostavite da uzavri (nema potrebe da skidate penu).
Delimičmo pokrijte i nastavite da kuvate na srednje slavoj vatri sat i po vremena do dva i po sata dok meso i sočivo nisu omekšali.
Ako za vreme kuvanja tečnost postane previše gusta, dodajte još vode kako biste je razredili.
Pre serviranja sočiva dodajte naseckano lekovito bilje i dobro izmešajte. Začinite solju i crnim biberom po ukusu. Po želji dodajte limunov sok po ukusu u janiju od sočiva.