Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način

Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način - najukusnije koje ste probali"

Potrebni sastojci

  • crno sočivo beluga - 1 šolja, oprano i oceđeno
  • ćureće meso - 500 g, naseckano na male kockice
  • crveni luk - 1 glavica, oljušten i naseckan na srednje kockice
  • šargarepa - 2 komada, oljuštena i naseckana na srednje kockice
  • komorač - 2 supene kašike, sitno naseckan
  • paprike - 1 komad, žuta
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • slatka aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - prstohvat, ljuta
  • peršun
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo Beluga sa ćuretinom na izraelski način - najukusniji koji ste probali.

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi srednje veličine.

Dodajte ćureće meso i dobro zapržite sa obe strane da se dobije prijatna zlatasta boja. Izvadite na tanjir.

Dodajte naseckano povrće u šerpu i zapržite na srednje jakoj vatri 5-6 minuta dok povrće ne počne da izgleda providno.

Dodajte pire i alevu papriku i zapržite ih sa povrćem otprilike minutu.

Dodajte beluga sočivo, malo izmešajte. Stavite nazad meso, dodajte 5 čaša vode i ostavite da uzavri (nema potrebe da skidate penu).

Delimičmo pokrijte i nastavite da kuvate na srednje slavoj vatri sat i po vremena do dva i po sata dok meso i sočivo nisu omekšali.

Ako za vreme kuvanja tečnost postane previše gusta, dodajte još vode kako biste je razredili.

Pre serviranja sočiva dodajte naseckano lekovito bilje i dobro izmešajte. Začinite solju i crnim biberom po ukusu. Po želji dodajte limunov sok po ukusu u janiju od sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: