Način pripreme
Jufku sipajte u pleh, dodajte ulje i stavite u zagrejanu rernu da se peče uz povremeno mešanje.
Počnite sa pravljenjem krema. Odvojite 100 ml mleka u blender i dodajte 3 žumanca, vanilu, šećer, brašno i kapi esencije. Umutiti dok ne postane glatko bez kristala šećera.
Ostatak mleka skuvajte na laganoj vatri. Sklonite sa ringle, ostavite da se malo ohladi i uz stalno mešanje dodajte smesu od jaja.
Vratite na šporet i ponovo uz stalno mešanje sačekajte da se krem zgusne. Na kraju dodajte maslac.
Sipajte malo krema u odgovarajuću posudu. Po kremu poređajte jufke, banane isečene na kolutove i slatko od jagoda.
Prelijte kremom, stavite preostalu jufku i dodajte preostali krem. Pustite da se krem pita ohladi, a zatim stavite u frižider na 2-3 sata.
Preporučujemo da napravite odličnu pitu sa mlekom i sa jufkom.