Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa suvim kvascem

Hleb sa suvim kvascem

Hleb sa suvim kvascem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Aroma domaćeg hleba dolazi iz kuhinje, a vi ste već zapisali recept među svoje omiljene"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 11 g
  • sveže mleko - 370 ml
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kaščica
  • brašno - 600 - 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša sa svežim toplim mlekom, da se aktivira i sa kašikom brašna.

U posudi za pečenje se pravi kadica od brašna. Mleko treba da je toplo ali ne vruće.

Stavljaju se svi sastojci i zamesi se meko testo. Ostavlja se da naraste 30 minuta, na toplom. Ponovo se premesi i oblikuje se hleb.

Po želji možete da mu napravite 2-3 razreza odozgo.

Ostavlja se ponovo da naraste 30 minuta. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta.

Možete da probate čačkalicom da li je ispečen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: