Hleb sa suvim kvascem

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
24/06/2018
"Aroma domaćeg hleba dolazi iz kuhinje, a vi ste već zapisali recept među svoje omiljene "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 514
  • Pregledi tokom meseca99
  • Pregledi tokom sedmice35
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša sa svežim toplim mlekom, da se aktivira i sa kašikom brašna.

U posudi za pečenje se pravi kadica od brašna. Mleko treba da je toplo ali ne vruće.

Stavljaju se svi sastojci i zamesi se meko testo. Ostavlja se da naraste 30 minuta, na toplom. Ponovo se premesi i oblikuje se hleb.

Po želji možete da mu napravite 2-3 razreza odozgo.

Ostavlja se ponovo da naraste 30 minuta. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta.

Možete da probate čačkalicom da li je ispečen.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar