Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte so. Promešajte i napravite udubljenje.
Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Čim se na površini pojave mali balončići, kvasac je gotov.
Dodajte ga u brašno sa 2 supene kašike ulja.
Zamesite glatko i srednje tvrdo testo. Podelijte na 6 jednakih delova od kojih oblikujemo loptice. Uvijamo pamučnom krpom i ostavljamo da stoje 20 minuta.
Razvučemo svaku na brašnom posutoj radnoj površini na veoma tanku koru, približno 26 cm.
Ugrevamo tiganj sa dnom koje se ne lepi na visokoj temeraturi. Nakon toga smanjujemo temperaturu (na primer od 6 stepeni, smanjite na 4). Pecite svaki hleb ravnomerno sa obe strane dok se ne pojave tamni kružići. Vreme pečenja je približno po pet minuta sa svake strane.
Gotove hlebove iz tiganja uvijte pamučnom krpom da ostanu mekani.
Veoma uspešan arapski hleb, odgovarajući za pravljenje domaćeg donera, koji su nestali čim sam ih servirala svojim bližnjima.
Neka vam je ukusno!