Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa kvascem

Hleb sa kvascem

d-r Langovd-r Langov
Početnik
15
Hleb sa kvascem
Fotografije: d-r Langov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Ako mislite da ste probali seoski hleb, razmislite ponovo - ovaj ovde je šampion po mekoj sredini i hrskavoj korici"

Potrebni sastojci

  • pšenično brašno - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • ulje/masnoća - 80 g
  • šećer - 1 kašičica
  • sveže mleko (mlako) - 200 ili 250 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo sve u mikser i mesimo desetak minuta pomoću nastavka za mešenje.

Premestimo testo pomoću najlonske kese posute brašnom sat vreme da naraste.

Ponovo razmesimo i oblikujemo u izdužen spljeskan seoski hleb.

Pečemo beli hleb na papiru za pečenje u izduženoj plitkoj posudi oko 50 minuta na 180 stpeeni.

Proveravamo dugačkim, okruglim, drvenim ražnjićem da li se testo lepi za drvo.

Nakon što izvadimo uvijamo hleb sa kvascem u pamučnu krpu 10 minuta da odstoji i omekša.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: