Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Teletina dinstana u multikukeru

Teletina dinstana u multikukeru

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6071502k
Teletina dinstana u multikukeru
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Dinstana teletina u multikukeru - prava hrana za dušu"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • krompir - 500 h
  • šargarepa - 150 g
  • celer - 1/2 komada, struk
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 50 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • so - 2 supene kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • crni biber - 4 komada, zrna
  • peršun - 1/4 vezice
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept sam koristila teleća rebra i odlučila sam da ih skuvam unapred kako bih mogla da procedim bujon i da očistim meso od kostiju. Vi možete koristiti teletinu po vašem ukusu.

U posudu multikukera stavite 3 l vode, teleće meso sa solju, lovorov list, crni biber u zrnu i drške peršuna.

Vratite je u kuker, uključite na program za kuvanje pod pritiskom i kuvajte na programu za supu 20 minuta.

Za to vreme očistite povrće i naseckajte na komade.

KAda program multikukera završi kuvanje, podignite čepić kako bi izašao pritisak i izvadite meso.

Procedite bujon, isperite posudu i vratite bujon u nju.

Meso odvojte od kostiju i naseckajte na komadiće.

U posudu stavite sve začine, paradajz pire, povrće i meso očišćeno od kostiju.

Izmešajte i vratite posudu u multikuker.

Zatvorite čepić, uključite program stew /dinstano/ i kuvajte 15 minuta.

Kada je gotova dinstana teletina, ponovo pažljivo skinite čepić da izađe pritisak i otvorite poklopac.

Na kraju teletinu dinstanu u multikukeru pospite svežim peršunom ili mladim lukom i sipajte sok jednog limuna.

Neka vam je ukusno!

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za kuvanu teletinu i teleća rebra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: