Način pripreme
Za ovaj recept sam koristila teleća rebra i odlučila sam da ih skuvam unapred kako bih mogla da procedim bujon i da očistim meso od kostiju. Vi možete koristiti teletinu po vašem ukusu.
U posudu multikukera stavite 3 l vode, teleće meso sa solju, lovorov list, crni biber u zrnu i drške peršuna.
Vratite je u kuker, uključite na program za kuvanje pod pritiskom i kuvajte na programu za supu 20 minuta.
Za to vreme očistite povrće i naseckajte na komade.
KAda program multikukera završi kuvanje, podignite čepić kako bi izašao pritisak i izvadite meso.
Procedite bujon, isperite posudu i vratite bujon u nju.
Meso odvojte od kostiju i naseckajte na komadiće.
U posudu stavite sve začine, paradajz pire, povrće i meso očišćeno od kostiju.
Izmešajte i vratite posudu u multikuker.
Zatvorite čepić, uključite program stew /dinstano/ i kuvajte 15 minuta.
Kada je gotova dinstana teletina, ponovo pažljivo skinite čepić da izađe pritisak i otvorite poklopac.
Na kraju teletinu dinstanu u multikukeru pospite svežim peršunom ili mladim lukom i sipajte sok jednog limuna.
Neka vam je ukusno!
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za kuvanu teletinu i teleća rebra.