Način pripreme
1. Očistite meso od žilica i masnoće po površini, utrljajte ga biberom i uvaljajte ga u malo brašna, pa istresite višak. Na jakoj vatri ga propržite samo da napravi koricu i da zatvori sokove unutra. Izvadite meso i umotajte ga u aluminijumsku foliju. Na taj način ćete sačuvati sve sokove unutra i meso će ostati mekano.
2. Nasecite luk i jednu šargarepu i prodinstajte ih sa malo soli u maslinovom ulju od mesa dok ne omekšaju, ali smanjite vatru. Za to vreme oljuštite krompir i druge šargarepe i stavite ih u posudu sa vodom, do momenta kada ćete ih upotrebiti.
3. Stavite koncetrat paradajza, peršun i beli luk, nasečen na komadiće i upržite 2-3 minuta, a nakon toga dolijte vino. Kuvajte, dok se tečnost ne smanji na polovinu i ispasirajte u relativno glatku kašu.
4. Sipajte goveđi bujon i čim provri, stavite meso, koje je bilo u foliji. Začinite lovorovim listom i dodajte još malo bibera i soli. Ako niste koristili koncetrat paradajza, nego običan paradajz sok, nećete imati jarku crvenu boju, pa možete dodati alevu papriku.
5. Kuvajte 40-50 minuta na umerenoj vatri, a nakon toga stavite krompir - ceo, a šargerepu na krupnije komade. Kuvajte još 20 minuta ili dok povrće ne bude gotovo. Po želji, možete da dodate malo brašna da bude gušće. razredite gasa malo vode ili sa jednom do dve kutlače bujona iz jela.
Ovo meso je fantastično mekano i ukusno, a pripremljeno na ovaj način, topi se u ustima i pravo je uživanje za sva čula.
6. Poslužite jelo posipano sa sveže naseckanim peršunom.
Prijatno!