Način pripreme
Od lisnatog testa isecite tanke trake. Na okrenutim aluminijumskom kalupima za mafine, koji su prethodno podmazani uljem, od trakica testa ispletite korpice provlačeći trakice jednu ispod druge.
Nije potrebno da pletivo bude veoma stegnuto, zato što će prilikom pečenja testo blago povećati svoju zapreminu. Stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i podmazanu.
Sa dve uvučene trake testa oblikujte dršku koju u vijte u željeni kalup pre pečenja.
Pomoću četkice premažite mešavinom umućenog žumanca, maslinovog ulja i soja sosa.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok testo ne bude gotovo.
Sačekajte da se ohladi i pažljivo izvadite aluminijumske kalupe.
U porcione tanjire stavite po jednu korpicu, njeno dno pokrijte listićima svežeg bosiljka, odozgo poređajte kolutove mocarele i čeri paradajz.
Sa strane tanjira ponovo rasporedite kolutove mocarele, kriške zelene paprike, listove mente i čeri paradajz. Na kraju pričvrstite i drške na korpice lagano ih pritiskajući ka osnovi.
Isključite sveže rpedjelo antipasta za poseban povod ili pak bez povoda!
Salata antipasto u korpicama od lisnatog testa je gotova.
Od lisnatog testa preporučujemo da takođe probate i ove lisnate pitice ili ovu štrudlu od lisnatog testa.