Način pripreme
Peršun, mladi luk i crni luk se sitno naseckaju, ljute papričice se očiste od semenki i takođe se sitno naseckaju.
U posudu se prebacuje mleveno meso, pomeša se sa lukom i naseckanim ljutim papričicama i začinjava se crnim biberom, solju, kuminom, čubrom, pivom i jajetom. Dobro se umesi, pokriva se streč folijom i ostavlja se da odstoji barem 30 minuta na hladnom u frižideru kako bi se začinilo.
Paprike se pomešaju i bez uklanjanja drški seku se sa jedne strane tako da se dobije čamac. Očiste se od semenki. Kroz otvor se pune mlevenim mesom. Prebacuju se u tepsijku na prethodno nauljen papir za pečenje.
Rerna se zagreva na 220 stepeni i punjene paprike se peku na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok ne budu gotove.
Poslužuju se ukrašene svežim povrćem.
Čamci od paprika sa pilećim mlevenim mesom su veoma ukusni!
Ako ti se ova varijanta punjenih paprika dopada, probaj i naše klasične recepte za paprike punjene mlevenim mesom ili punjene paprike u raskošnom sosu.