Način pripreme
Luk i beli luk se sitno naseckaju i dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodaju se sitno iseckane pečurke, šargarepa iseckana na kockice, dodaju se oprani bulgur i pirinač.
Dodaje se jedna čaša vode i maslinovo ulje. Kada počne da vri, smanjuje se ringla i ostavlja se da se krčka. Dodaje se oljušten i narendan na krupno rende paradajz.
Kada pirinač nabubri i bude skoro gotov, dodaju se začini i sklanja se sa ringle.
Paprike se pune i ređaju u nauljenu tepsiju. Stavljanju se poklopčići.
U tepsiju se sipa jedan prst posoljene vode i paprike se zalivaju mlazom maslinovog ulja.
Peku se dok ne porumene.
Poslužuju se ukrašene kriškama paradajza.
Posne paprike punjene bulgurom i pirinčem su veoma ukusne!
Ako ti se dopada recept, probajte i druge naše predloge za paprike punjene pirinčem, posne punjene papričice ili paprike punjene neobičnim sosom.