Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa dva tajna sastojka

Musaka sa dva tajna sastojka

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
18352
Musaka sa dva tajna sastojka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Preporučujem da se musaka sa dva tajna sastojka konzumira sa kiselim mlekom."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 150 g
  • šargarepa - 100 g
  • peršun - 1/4 vezice
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sos - 300 ml
  • maslinovo ulje
  • so
  • aleva paprika
  • crni biber
  • čubar
  • brašno - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 400
  • jaja - 3 komada
  • mocarela - 1 komad
  • parmezan - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir naseckajte na kockice srednje veličine, luk, šargarepu i beli luk - sitno.

Zatim zapržite luk i šargarepu na 5 minuta, dodajte beli luk, pržeći i njega zajedno sa njima.

Dodajte mleveno meso i dobro zapržite sa povrćem, deleći ga na komadiće drvenom varjačom ili nečim sličnim - otprilike 10 minuta. Zatim dodajte paradajz pire i začinite: solju, crnim biberom i čubrom i dobro izmešajte, sačekajte još 2 minute kako bi začinili mogli da se apsorbuju.

Već kad imate gotovu smesu, sipajte krompir u tepsiju i dodajte smesu, dobro izmešajte i dodajte usitnjeni peršun.

Sipajte otprilike 300 ml vode i pecite sočnu musaku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta po mogućnosti sa uključenim ventilatorom.

Za to vreme pripremite preliv, muteći 3 jaja zajedno sa 400 g kiselog mleka i 2 supene kašike brašna i dodajte malo soli.

Izvadite tepsiju iz rerne, kada vreme isteče, polako dodajte preliv i ravnomerno rasproedite.

I za kraj, iskedajte jednu mocarelu i izrendajte 50 g parmezana odozgo, ponovo ravnomerno.

Zapecite na 200 stepeni 20 minuta i musaka je gotova. Preporučujem da se musaka sa dva tajna sastojka konzumira sa kiselim mlekom.

Bon apetit :)

Ako vam se reept dopada, probajte i naše predloge za neodoljivu grčku musaku, musaku od tikvica ili ukusnu musaku sa patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: