Način pripreme
Istopite čokoladu (120 g) i maslac na vodenoj pari, skinite ih sa ringle i dodajte šećer, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi.
U većoj posudi prosejte suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo i so, izmešajte ih lagano i ostavite sa strane.
Uzmite šumsko voće i pasirajte ga ili izgnjećite, nakon toga uzmite jednu cediljku i kašiku i odvojte ih od semenki. Bacite semenke i ostavite pire sa strane, možete koristiti i celo voće.
Sada uzmite dobro ohlađenu čokoladnu smesu i počnite da dodajete jaja i belanca jedno po jedno tako što nakon svakog dobro mešate mikserom.
Dodajte vanilu i sveže mleko i ponovo izmešajte. Sada uzmite suvu smesu i počnite polako da dodajte unutra čokoladnu postepeno mešajući dok se ne dobije homogena smesa.
Unutra dodajte pire od šumskog voća mešajući samo silikonskom kašikom i naša smesa je gotova.
Sada u tepsiju prečnika 20 cm stavite papir za pečenje, zatim sipajte smesu unutra i precite u prethodno zagrejanoj rerni na 35 minuta na 170 stepeni.
Kada vreme isteče, naš brauni je gotov.
U novog posudi unutra blago zagrejte pavlaku, sklonite sa ringle i dodajte ostatak čokolade (60 g) i mešajte dok se ne istopi.
Brauni ravnomerno zalijte čokoladnom pavlakom i ostavte ga na nekoliko sati da se odmori pre nego što ga konzumirate, čokoladni kolač možete dekorisati kakaom, šećerom u prahu, voćem ili čime god želite.
Čokoladni brauni sa šumskim voćem i čokoladnim prelivom, s kojim možete obradovati nekog ili ga pak sablazniti :)
Bon apetit!
Ako vam se recept dopada, probajte i druge naše čokoladne poslastice, poput kolača Crnče, Švarcvald torte ili ovih čokoladnih mafina.