Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Moja čorba sa mesnim knedlama i hladnom zaprškom

Moja čorba sa mesnim knedlama i hladnom zaprškom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Moja čorba sa mesnim knedlama i hladnom zaprškom
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
03/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Moja čorba sa mesnim knedlama sa zaprškom je jedinstveno ukusna i predlažemo da je probate i vi"

Potrebni sastojci

  • luk - 3 struka, mladi
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • pirinač - 3/4 šolje
  • rezanca
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • peršun
  • Zaprška
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sam zapržila sitno isečen luk i narendane šargarepe.

Mlevemo meso sam začinila biberom, čubrom, kuminom, solju, dodala sam opran pirinač i dobro zamesila.

Nakvašenim rukama sam oblikovala male knedle (3-5 g) koje sam prelila vrelom vodom u maloj šerpi i sklanjama penu 3-4 minuta na ringli.

Kada su se luk i šargarepe izdinstale dodala sam sitno isečen krompir, dolila sam toplu vodu, nakon toga sam dodala i knedle, prosula sam im vodu u kojoj su stajale.

Dolila sam još tople vode, začinila solju, biberom i kurkumom i ostavila da provri.

Kada je sve skoro gotovo stavljam rezanca u mom slučaju knedle, potrebno im je pet minuta da se skuvaju.

Pravim zapršku od žumanaca i kiselog mleka, zagrebem čorbu i dodajem u jaja, da se podesi temperatura, nakon čega ih vraćam u čorbu sa mesnim knedlama uz mešanje.

Moju čorbu sa mesnim knedlama sa hladnom zaprškom na kraju bogato posipam peršunom.

Prijatno! .

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: