Način pripreme
U šerpi sam zapržila sitno isečen luk i narendane šargarepe.
Mlevemo meso sam začinila biberom, čubrom, kuminom, solju, dodala sam opran pirinač i dobro zamesila.
Nakvašenim rukama sam oblikovala male knedle (3-5 g) koje sam prelila vrelom vodom u maloj šerpi i sklanjama penu 3-4 minuta na ringli.
Kada su se luk i šargarepe izdinstale dodala sam sitno isečen krompir, dolila sam toplu vodu, nakon toga sam dodala i knedle, prosula sam im vodu u kojoj su stajale.
Dolila sam još tople vode, začinila solju, biberom i kurkumom i ostavila da provri.
Kada je sve skoro gotovo stavljam rezanca u mom slučaju knedle, potrebno im je pet minuta da se skuvaju.
Pravim zapršku od žumanaca i kiselog mleka, zagrebem čorbu i dodajem u jaja, da se podesi temperatura, nakon čega ih vraćam u čorbu sa mesnim knedlama uz mešanje.
Moju čorbu sa mesnim knedlama sa hladnom zaprškom na kraju bogato posipam peršunom.
Prijatno! .