Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Čorba sa pečurkama i hladnom zaprškom

Čorba sa pečurkama i hladnom zaprškom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Čorba sa pečurkama i hladnom zaprškom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
28/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Supa sa pečurkama i prelivom - brzo se pravi i veoma je ukusna"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • kravlji maslac - 80 g
  • pirinač - 1/3 šolje
  • bujon od povrća - 1.5 l
  • peršun
  • crni biber
  • so
  • jaje - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • limunov sok - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste i iseku na dva dela.

U duboku posudu se stavlja kravlji maslac i pečurke da s prvobitno proprže i zatim se dodaje malo vode da se dinstaju, u njih se dodaju i sitno iseckan luk i šargarepe.

Dodaje se i bujon od povrća i začinjava se solju, crnim biberom.

Ako nemate bujon od povrća, sipajte vodu i dodajte vegetu.

Kada provri, opere se i dodaje se pirinač. Čorba se kuva dok ne bude gotova - kuvanje povrća i pirinča.

U posudi se umute jaja, dodaje se sok od limuna i kiselo mleko, sitno iseckan peršun i energično se meša.

Kada je čorba od pečuraka gotova, pažljivo se začinjuje smesom, tako što se prvo u hladnu zapršku dodaje deo bujona.

Nakon toga se sve vraća u šerpu i imate raskošnu čorbu sa pečurkama i hladnom zaprškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: