Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Bakino letnje jelo

Bakino letnje jelo

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Bakino letnje jelo
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Čim osetiš miris bakinog jela, odmah želiš da ga probaš"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komad
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • tikvice - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • šećer - prstohvat
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paprike od semenki i luk od ljuske.

Isečemo luk sitno, a paprike na krupnije komade.

Stavljamo posudu na vatru sa uljem i dinstamo luk, u njega dodajemo isečene paprike.

Dinstamo sve na umerenoj vatri dok ne omekša.

Sipamo paradajz i isečemo na kockice, kao i tikvice.

Kad paprike omešaju, dodajemo paradajz sa tikvicama.

Promešamo dobro, dodajemo i malo vode. Ne sipamo mnogo, pošto tikvice dodatno puste vodu.

Ostavljamo da se krčka oko 20 minuta, mešamo s vremena na vreme.

Začinimo svim začinima i ostavljamo još oko 5 minuta.

Ako vidimo da se jelo nije zgusnulo, a želimo da bude gušće, u posudi pomešamo brašno sa mal vode da dobijemo retku kaš, sipamo je u letnje jelo.

Promešamo još jednom i ostavljamo da se zgusne.

Serviramo dok je još toplo bakino letnje jelo.

Ako vam se dopada recept i želite da pripremite nešto lakše, ali ukusno, obavezno probaj recepte za ratatuj i našu musaku sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: