Način pripreme
Očistimo paprike od semenki i luk od ljuske.
Isečemo luk sitno, a paprike na krupnije komade.
Stavljamo posudu na vatru sa uljem i dinstamo luk, u njega dodajemo isečene paprike.
Dinstamo sve na umerenoj vatri dok ne omekša.
Sipamo paradajz i isečemo na kockice, kao i tikvice.
Kad paprike omešaju, dodajemo paradajz sa tikvicama.
Promešamo dobro, dodajemo i malo vode. Ne sipamo mnogo, pošto tikvice dodatno puste vodu.
Ostavljamo da se krčka oko 20 minuta, mešamo s vremena na vreme.
Začinimo svim začinima i ostavljamo još oko 5 minuta.
Ako vidimo da se jelo nije zgusnulo, a želimo da bude gušće, u posudi pomešamo brašno sa mal vode da dobijemo retku kaš, sipamo je u letnje jelo.
Promešamo još jednom i ostavljamo da se zgusne.
Serviramo dok je još toplo bakino letnje jelo.
Ako vam se dopada recept i želite da pripremite nešto lakše, ali ukusno, obavezno probaj recepte za ratatuj i našu musaku sa tikvicama.