Način pripreme
Očistimo i temeljno operemo kornišone, odsecajući vrhove sa obe strane po malo od svakog krastavca. Za 10 tegli od 720 ml potrebno je oko 4 kg kornišona!
Isperemo tegle i počinjemo da sipamo sve sastojke jedan za drugim: 6 kašika sirćeta, 7 zrna bibera, 3 zrna pimenta, 1 bogat prstohvat slačice (sa 3 prsta), 1 ravna kašika šećera, 1 ravna kašika Himalajske soli, 1 velikodušan prstohvat prethodno isečenog luka, 1-2 čena belog luka - iseckanog i 1 izdašan prstohvat seckane mirođije!
Zatim dobro napunimo teglu sa 6 komada krastavaca u svakoj. U slučaju da su neki preveliki za punjenje tegle – neke možemo prepoloviti (po dužini).
Dodamo izvorsku vodu do grla tegle. Čvrsto zatvorite poklopce i sterilišite na šporetu, na gasnom šporetu ili u kotlu na vatri, 5 minuta posle ključanja vode!
Kako babe kažu - Koliko da se poklopac zatvori, a da ostanu hrskave.
Izvadimo ih iz vode specijalizovanim hvataljkama za tegle i okrećemo kisele krastavce naopačke dok se ne ohlade!
Jednostavan način da obezbedite hrskavu svežinu za zimu - omiljeni hrskavi kiseli krastavci sa himalajskom solju!
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za hrskave kisele krastavce ili ove kisele krastavce bez kuvanja.