Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sir na šopski način»Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način

Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način

ažurirano:
Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6141522k
Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Servirajte tople đuvečiće sa sirom na šopski način posute svežim peršunom. Neka vam je šareno i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • sir - 200 g
  • paprika crvena - 1 komad
  • paprika zelena - 1 komad
  • ljuta paprika - 2 komada
  • maslac - 50 g + za premazivanje
  • čubar - po ukusu
  • jaja - 2 komada
  • so - ako je potrebno
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite malo mekanog maslaca i namažite unutrašnjost đuvečića.

Isecite paradajz i paprike na krugove, ljutu papriku ostavite celu, a sir na komade.

Počnite da ređate sastojke u posudu, počnite sa nekoliko krugova paradajza, posipite sa malo čubra, stavite komad zelene i crvene paprike, pokrijte sirom, ponovo pospite čubrom i završite paradajzom.

Dodajte ljutu papriku, preporučuje se da je pretoga rasečete i stavite sa strane u posudu.

Nakon toga ponovo čubar i na kraju stavite komad maslaca.

Tako uradite sa svim.

Stavite poklopac i pecite sir na šopski način u rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Izvadite i u svaku razbijte po jedno jaje i pospite prstohvatom aleve paprike.

Vratite u rernu i pecite još 10 minuta dok jaja ne budu gotova.

Servirajte tople đuvečiće sa sirom na šopski način posute svežim peršunom.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše druge ukusne recepte za sir na šopski način, posne đuvečiće ili ove đuvečiće bez mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:
.