Način pripreme
Umutite maslac i šećer dok ne postanu penasti krem i dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.
Postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, vanilom i cimetom. Smesu dobro promešati – dobija se gušće lepljivo testo.
Sve sastojke za preliv umutiti, na kraju umešati pavlaku. Polovinu testa rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje, ne pokušavajući da ga poravnate.
Po vrhu poređajte očišćene polovine plavih šljiva, rasporedite drugo testo i još jedan sloj plavih šljiva.
Prelijte kolač prelivom od pavlake. Kolač od plavih šljiva pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta. Uverite se da kolač ne izgori ili ostane sirov.
Pečeni kolač sa plavim šljivama ostaviti da se ohladi i izvaditi iz pleha i papira. Poslužite tortu isečenu na komade.
U sezoni šljiva, obavezno isprobajte naše druge recepte za kolače sa suvim šljivama, poput ovog tarta sa suvim šljivama ili naš krambl sa plavim šljivama.