Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa kupusom

Svinjetina sa kupusom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Svinjetina sa kupusom
Fotografije: Vladka Panaiotova
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Recept za svinjetinu sa kupusom priprema skoro svaka bugarska domaćica. Zato ne možemo a da ne podelimo sa vama ovaj klasični bugarski recept"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 700 - 800 g
  • kupus - 1 glavica svežeg kupusa
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komad
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na komade.

Kupus se sitno isecka i posoli, pazeći da se ne presoli.

Luk i šargarepu se sitno iseckaju.

Meso se prži na zagrejanoj masti. Dodaju se luk i šargarepa u meso.

Kada se prodinstaju, dodaje se aleva paprika, promeša se i sipa se kupus.

Sipa se oko 1 šolje vode i kupus sa mesom se ostavi na tihoj vatri uz povremeno mešanje, pazeći da se kupus ne raspadne.

Paradajz se narenda i dodaje se u jelo kada su i kupus i meso gotovi. Dodaju se i začini.

Svinjetina sa kupusom se pusti da se kuva dok ne ostane na masti.

Omiljena seoska gozba se posipa peršunom.

Ako vam se dopada recept, obavezno probajte naše druge proverene recepte za svinjetinu sa kupusom ili svinjetinu sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: