Posne sarme sa kiselim kupusom i pasuljem

12/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Može da bude Božić i bez snega, ali ne i bez porcije omiljenih sarmica sa kiselim kupusom i pasuljem "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano734
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte zdrave i veće listove kiselog kupusa. Skuvajte pasulj dok ne omekša i ocedite ga, vodu sačuvajte.

Pomešajte ga sa sitno iseckanim lukom i pirinčem, zaprženim prethodno u masnoći, dodajte so i čubar po ukusu.

Napunite sarme ovom posnom smesom.

Poređajte ih u šerpu, na dno na koje ste poređali još listova kupusa. Poređane sarme pritisnite tanjirom i dolijte vodu od pasulja, pomešanu sa sokom od kupusa.

Tako napravljene sarme skuvajte dok ne budu gotove na ringli ili ih ispecite u rerni - dok ne uvri voda. Pazite da ih ne prekuvate.

Gotove sarme servirajte prelivajući ih masnoćom sa zaprženom alevom paprikom u njoj.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar