Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Letnje jelo u tegli

Letnje jelo u tegli

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Letnje jelo u tegli3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Svaka tegla letnjeg jela koje pripremite sada, je ukusan ručak ili brza večera preko zime"

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 2 kg
  • patlidžan - 2 komada
  • šargarepa - 5 - 6 komada
  • crni luk - 3 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 1 kg
  • ulje - 250 g
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite čorbadžijske paprike na krugove. Oljuštite patlidžan, isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi crna voda.

Luk i šargarepu isecite na kockice, beli luk na trakice, a paradajz oljuštite i izrendajte. U veliku posudu stavite masnoću i zapržite prvo luk, a nakon toga postepeno sve sastojke /paprike, patlidžan, šargarepu, beli luk, paradajz i začine/.

Pržite oko 1 sat i 30 minuta dok ne ispari voda iz paradajza. Nakon toga dodajte sitno iseckan peršun. Kad se ohladi sipajte u tegle i sterilizujte 20 minuta.

Napomena: Sa ovom smesom se puni oko 10 tegli od 300 g. Odgovarajuće je za brzi ručak ili večeru, kao i za meze uz rakiju.

Probajte i naše letnje janije, letnja zapečena jela i ove ukusne letnje deserte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: