Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni slovenski đuveč u tepsiji

Posni slovenski đuveč u tepsiji

Posni slovenski đuveč u tepsiji
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sada i za vegetarijance - ukusni posni slovenski đuveč"

Potrebni sastojci

  • ulje - 4 - 5 kašika
  • krompir - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada, rendani
  • pirinač - 1 šaka
  • mešano povrće - 250 g smrznuto
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju proprže se sitno iseckani luk i krompir.

Dodati rendani paradajz i alevu papriku, promešati, preliti sa 500 ml vode.

Dodajte miks povrća (grašak, šargarepa, boranija, kukuruz, patlidžan) i pirinač, a na kraju dodajte začine po ukusu.

Kada provri, prebaci se u tepsiju i peče dok ne ostane na masnoći, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta dok ne budu gotovi pirinač i krompir.

Poslužujemo porciju posnog đuveča posutu svežim peršunom.

Prijatno!

Ako ste u režimu posta, isprobajte naše druge recepte za posni pirinač i posnu janiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: