Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama

Zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama - što više komada pojedete, više ćete smršati"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • ovsene pahuljice - 50 g
  • kokosovo ulje - 30 g
  • sirovi orašasti plodovi - 10 g (bademi, lešnici, indijski orah)
  • plave šljive - 250 g (bez koštica)
  • smeđi šećer - 11 g za posipanje
  • za proteinsku smesu
  • sitni sir - 554 g
  • jaja - 1 komad (56 g)
  • vanila - 1 pakovanje (2 g)
  • tečni zaslađivač - 3 kašike (stevia)
  • ovsene pahuljice - 10 g za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite mali, ali duboki kalup (18-20 cm) sa pokretnim prstenom. Obložite ga papirom za pečenje.

Stavite sastojke za koru - ovsene pahuljice, kokosovo ulje, sirove orašaste plodove. Dobro promešajte kašikom. Dobićete mrvice. Ravnomerno rasporedite po dnu kalupa, pritiskajući kašikom.

Na vrh poređajte polovine plavih šljiva bez koštica, mesnatim delom okrenutim prema gore. Pospite smeđim šećerom.

Koru stavite 15 minuta u rernu zagrejanu na 170 stepeni.

U međuvremenu, pripremite proteinski miks. U posudi umutite jaje. Dodajte sitni sir, vanilu i tečni zaslađivač. Pomešajte sastojke veoma dobro.

Izvadite kalup sa kolačem, sipajte smesu i poravnajte. Odozgo ravnomerno pospite ovsene pahuljice.

Vratite kalup u rernu. Pojačajte temperaturu na 180 stepenii pecite čizkejk još 30 minuta.

Pustite da se proteinski čizkejk sa plavim šljivama ohladi. Nakon toga, dobro je staviti ga u frižider na nekoliko sati.

Nasecite i poslužite zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama.

Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za pečeni čizkejk, čizkejk sa sitnim sirom ili ukusni čizkejk u čaši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: