Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa ribizlom

Milibrot sa ribizlom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Milibrot sa ribizlom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Raskošni milibrot, slobodno ga možete probati"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 1 komad + 1 belance
  • šećer - 70 g
  • sveže mleko - 90 ml
  • kvasac - suvi (4 g)
  • maslac - 25 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • sušena ribizla - 30 g
  • ZA PREMAZIVANJE
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 0, 5 kašičice
  • sveže mleko - 2 kašičice
  • vanilin šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke stavljamo u mini pekaru (bez nadeva) - na program mešenje. Nakon što testo bude gotovo, razvučemo ga na pravougaonik tanko 4mm.

Razvučeno testo obilno posipamo ribizlama i uvijamo u rolat, podelimoga na dva dela i upletemo pletenicu.

Oblikovani milibrot stavljamo u kalup za pečenje, namazan kravljim maslacem ili obložen papriom za pečenje i ostavljamo da nadođe.

Nadošao milibrot namažemo umućenim žumancem, pomešanim sa malo ulja i 2-3 kapljice svežeg mleka i posipamo vanilin šećerom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo.

Ostavljamo na kratko da se ohladi na rešetku, nakon toga vadimo iz kalupa.

Ako želite da pripremite zaista uspešan milibrot, probajte i ove proverene recepte za milibrot kao što je ovaj milibrot sa nitima ili naš milibrot bez mešenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: