Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa sirom i kobasicom

Slani mafini sa sirom i kobasicom

Slani mafini sa sirom i kobasicom
Fotografije: Teodora Meshterova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
24
"Slani mafini za doručak svih ukućana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 5 komada
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • praziluk - 1 struk
  • sir - 150 g
  • kobasica - 150 g, hamburška ili druga po izboru
  • kačkavalj - 150 g
  • parmezan - 20 g
  • ruzmarin - nekoliko grančica
  • bosiljak - 2 listova
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje - za premazivanje kalupa
  • semenke - za posipanje po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijemo jaja, stavljamo kiselo mleko, prašak za pecivo, ulje i dobro promešamo.

Nakon toga postepeno prosevamo brašno i dodajemo u smesu, pažljivo mešamo da ne ostanu grudvice. Isečemo praziluk i salamu sitno, sir izmrvimo, kačkavalj izrendamo fino, odvajamo malo.

Bosiljak i ruzmarin isečemo, ja koristim makaze. Parmezan kupimo gotov, fino izrendam. Dodajemo sve u smesu sa solju i dve vrste bibera i dobro promešamo.

Namažemo kalupe za mafine sa uljem i rasporedimo od smese za slane mafine.

Ja sam pekla iz dva puta pošto mi je kalup za 12 mafina. Odozgo posipamo odvojenim kačkavaljem i semenkama po izboru.

Pečemo slane mafine sa sirom i kobasicom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Neka vam je slatko!

Nemojte da propustite ove veoma ukusne za sve ukućane predloge za domaće pecivo sa sirom ili najbrže slane mafine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti