Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa pavlakom, gurabijama i jagodama

Torta sa pavlakom, gurabijama i jagodama

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Torta sa pavlakom, gurabijama i jagodama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Majstori poslastičari su kao mađioničari - uzimaju gurabije i spremaju tortu sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 700 ml
  • jagode - 400 g
  • banane - 1 komad
  • čokolada - 1 komad
  • gurabije - 400 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • čokoladno zvono - 1 komad
  • čokoladne bombone - 3 komada, jaja
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaka se dobro umuti. Ako su kolači deblji, prepolovite ih. Umočite ih u sveže mleko, ali ne bi trebalo da postanu previše mekani.

Poređajte prvi sloj gurabija u kalup za tortu. Dobro prekrijte slojem pavlake. Jagode operite i isecite na kriške, a 2 ostavite za dekoraciju.

Banana se oljušti i iseče na kriške. Ređa se pola jagoda i banana. Narendajte polovinu čokolade. Ponovo se dodaje tanak sloj pavlake.

Preostale gurabije se umoče u sveže mleko i ređa se drugi sloj gurabija. Pokrijte pavlakom. Rasporedite ostatak voća.

Narendajte preostalu čokoladu. Preostala pavlaka se stavi na vrh i dobro poravna tupim delom noža. Torta se ukrašava čokoladnim zvonom i čokoladnim bombonama.

Jagode se iseku na kriške, ne ide se do kraja da bi se raširile. Ostavite u frižider da se stegne. Veoma sveža torta za posle Uskršnjih praznika.

Isprobajte naše druge predloge za torte sa jagodama ili ove kolače sa jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: