Način pripreme
Pavlaka se dobro umuti. Ako su kolači deblji, prepolovite ih. Umočite ih u sveže mleko, ali ne bi trebalo da postanu previše mekani.
Poređajte prvi sloj gurabija u kalup za tortu. Dobro prekrijte slojem pavlake. Jagode operite i isecite na kriške, a 2 ostavite za dekoraciju.
Banana se oljušti i iseče na kriške. Ređa se pola jagoda i banana. Narendajte polovinu čokolade. Ponovo se dodaje tanak sloj pavlake.
Preostale gurabije se umoče u sveže mleko i ređa se drugi sloj gurabija. Pokrijte pavlakom. Rasporedite ostatak voća.
Narendajte preostalu čokoladu. Preostala pavlaka se stavi na vrh i dobro poravna tupim delom noža. Torta se ukrašava čokoladnim zvonom i čokoladnim bombonama.
Jagode se iseku na kriške, ne ide se do kraja da bi se raširile. Ostavite u frižider da se stegne. Veoma sveža torta za posle Uskršnjih praznika.
Isprobajte naše druge predloge za torte sa jagodama ili ove kolače sa jagodama.