Burek paprike a la Joli

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Burek paprike a la Joli
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Burek paprike a la Joli - pogledajte kako da pripremite jaja da fil ne iscuri iz paprika"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 12 komada, pečene i oljuštene
  • jaja - 4 komada
  • rikota - 250 g
  • kravlji sir - 100 g beli
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • peršun - 5 grančica, iseckan
  • mirođija - 5 grančica, iseckana
  • beli luk - 1 čen, izgnječen
  • SMESA ZA POHOVANJE
  • jaja - 3 KOMADA, umućena viljuškom
  • brašno
  • prezle
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Burek paprika je mnogima omiljeno jelo leti i ne samo leti, a ja sam ispekla i zamrznula nekoliko paprika, mogu da ih spremam i za večeru u zimskim mesecima.

Recept za burek paprike a la Joli je veoma jednostavan. Ovoga puta sam ih pravila po ideji kuvarice Joli, tako što sam prvo lagano okrenula jaja u tiganju, ali tako malo da ne budu baš tekuća, da se belanca malo stvrdnu, ali da žumanca ostanu tečna. Ova ideja Joli je dobra, jer fil neće da curi iz paprika, a duplo pohovanje ih dodatno učvršćuje, ali sve je stvar izbora.

Jedina razlika je što ja koristim rikotu i malo belog kravljeg sira, pa mi se više sviđaju, fil je kremast i veoma prijatan.

Oljuštene paprike stavljaju se na veliku drvenu dasku na ubrus i pokrivaju u nekoliko slojeva, 2-3, lista ubrusa, tapkaju da se dobro osuše.

Umutite jaja viljuškom i sipajte u tiganj sa 1 kašiku ulja. Mešajte na laganoj vatri dok belanca ne počnu da se stežu, ali žumanca treba da budu tečna.

Ne treba da postanu kao kajgana! Sklonite sa vatre i kratko ohladite.

U jaja dodajte rikotu i izmrvljeni sir, mleveni biber, seckani peršun i mirođiju. Dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo soli po ukusu.

Uzmite jednu papriku i isecite je uzduž sa jedne strane, stavite nadev, oko 2 pune kašičice, raširite i poklopite, da ponovo dobije isti oblik.

Paprika se uvalja u brašno, zatim u jaja pa u prezle.

Ređaju se u ravan tanjir i ostavljaju oko 10 minuta da se smesa za pohovanje osuši.

U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, od 9. do 6. - 7. stepena.

Pre prženja savršene burek paprike ponovo se umaču u jaja. Pržite do zlatne boje.

Po želji se prilikom serviranja može dodati mlečni sos.

*Beli luk nisam dodavala u nadev, nije po mom ukusu, mogu da ga dodajem samo u mlečni sos.

Pogledajte i zašto su korisne crvene paprike, kao i najukusnije nadeve za punjene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: