Način pripreme
Testeninu prethodno skuvamo u slanoj vodi, koju ocedimo.
U šerpi propržite isečenu šargarepu. Dodajte pileći file isečen na komade i posolite. Kada meso pobeli dodajemo seckani luk, kada se proprži dodajemo alevu papriku, a zatim i ostatak začina.
Isperite i dodajte grašak, zatim rendani beli luk i paradajz na laganoj vatri. Dodajte kuvanu testeninu i dodajte veliku čašu vode. Kada provri dodajte paprike isečene na kvadrate srednje veličine i kuvajte dok ne omekšaju.
Gotovu smesu sipajte u malo nauljeni pleh i prelijte prelivom od umućenih jaja, mleka i brašna.
Pecite zapečeno jelo sa piletinom do zlatne boje u zagrejanoj rerni na 180stepeni. Ako je fil vodenast, uključujemo i ventilator rerne, smanjujući stepene.
Piletina sa paprikom se služi topla i prelivena kiselim mlekom.
Prijatan apetit!
Pogledajte još predloga za zapečeno jelo sa piletinom i sve iz muške kuhinje.