Način pripreme
Prvi korak u pripremi torte sa orasima je priprema kore. U posudi prvo umutite jaja mikserom na laganoj vatri, pa dodajte šećer i ulje.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ih. Gotovu smesu sipajte u okrugli pleh i pecite na 180 stepeni 30 min.
Dok pečete koru, vreme je da pripremite krem za tortu. U šerpu sipajte 900 ml mleka i ostavite na šporetu. Preostalih 100 ml ostavite u posudi i pomešajte sa brašnom i jajima.
Dodajte šećer i vanilin šećer u mleko u šerpi. Promešajte. Kada smesa skoro proključa, dodajte mešavinu iz posude u tankom mlazu. Mešajte dok ne postane homogeni gusti krem.
Zatim sklonite sa ringle, dodajte maslac i ponovo promešajte. Ostavite na stranu nekoliko minuta.
Počnite da sastavljate sočnu tortu od banana. Isecite koru na 3 jednaka dela. Isecite banane na kolutove. Orahe sitno iseckajte u čoperu.
Postavite prvu koru, prelijte sokom od kompota, zatim poređajte kolutove banane, a na njih stavite krem, pa pospite orasima. Pa opet kora, banane, krem, orasi i tako sve dok ne potrošite sastojke.
Na kraju premazati celu tortu kremom i pospite orasima tako da se lepe sa svih strana. Po želji stavite kolutove banane ili šlag.
Ostavite u frižideru najmanje 2 sata i poslužite tortu od banana sa orasima. Prijatan apetit!
Pogledajte još svečanih predloga za rođendanske torte. Saznajte i pravila za sastavljanje torte, uz koja će sve na torti ostati na svom mestu.