Način pripreme
Sa kuvanim jajima od Uskrsa, neograničene su mogućnosti za raznovrsnost menija sa jajima. Evo, na primer, ove ukusne mini pice, koje možemo lako pripremiti i uživati u divnom ukusu i zadivljujućoj aromi.
U pogodnu posudu za mešenje sipajte dve vrste brašna – integralno i fino kukuruzno brašno. Pomešajte himalajsku so, biber, sodu bikarbonu pomešanu sa sirćetom i maslinovo ulje. Postepeno počinjemo da sipamo malo vode i mesimo vazdušasto testo. Podelimo ga na 6 jednakih delova i svaki od njih razvijemo oklagijom u mali krug od oko 20 cm, debljine između 1/2 i 1 cm.
U ravan pleh premazan sa malo šarlana ređamo ih na malom rastojanju (zavisi od veličine tepsije, možda dve serije od po 3 pice). Pecite na 200 stepeni 10-15 minuta. Nakon toga, namažite unutrašnji krug svake mini pice sa 2-3 kašičice ljutenice i pospite sa polovinom kuvanog jajeta (iseckanog), 4-5 kašika sitnog sira, 3 masline (naseckane), 2-3 prstohvata čubra.
Vraćamo u rernu i završavamo pečenje još 10-15 minuta, a posle prvih 5 minuta prelazimo na pečenje samo na donjem grejaču. Služimo tople i mekane pice, uz čašu ajrana! Iznenađujuće vazdušaste, čak i ako su samo sa sodom.
Veoma ukusne mini pice (male, ali zasitiće vas) - omiljene i mladima i starima!
Uz preostala jaja od Uskrsa, preporučujemo da probate i ove ukusne salate od jaja ili naše namaze od jaja.