Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Dijetalna i bezglutenska pica Raskoš

Dijetalna i bezglutenska pica Raskoš

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Dijetalna i bezglutenska pica Raskoš
Fotografije: Ivelina
1 / 3
18/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
"Ako ste na dijeti, nije nužno da odustajete od omiljenih pica - prosto treba da ih pripremite u ukusnoj i jednostavnoj dijetalnoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • laneno seme - 2/3 supene kašike, mleveno
  • suvi grašak - 100 - 150 g
  • beli luk - čen
  • biber
  • kumin
  • čubar - prstohvat
  • so
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica /začini koje volite/
  • pisakvica - prstohvat
  • maslac - 1 kašičica
  • kisleo mleko - 1 supena kašika, po želji, ili voda
  • nadev
  • paradajz sos
  • pečurke
  • sveže paprika
  • mocarela
* merne jedinice

Način pripreme

Bezglutenska, dijetalna i zdrava kora za picu.

Priprema kore. Suvi sastojci se umese i nakon toga se dodaju tečni, kao što obično i radimo. Prvo pomešam laneno seme, sveže mleveno /da sačuva svoja korisna svojstva/, suvi grašak /mleveni/, maslac,

Jaje, začine, usitnjeni beli luk, promešam - smesa postaje gušća, dodajem mleko /vodu/. Testo postaje lepljivo! Blago nauljim ruke i na papiru za pečenje spljeskam i rasporedim testo. Ukoliko vaše testo postane ređe, dodajte još brašna od graška - nemojte da se brinite, kora se uvek dobija!

Dolazi red na punjenje: paradajz sos, crvena sveža paprika, pečurke, mocarela, bosiljak. Prvo dinstam pečurke u malo maslaca. Dobro premazuje koru paradajz sosem.

Na picu ređam crvenu papriku, iseckanu na trakice, pečurke.

Našu bezglutensku picu stavljam u rernu da se ispeče, zavisi od rerne kada je gotova.

Kada se pečenje završi, stavljam mocarelu, isečenu na kriške, još dve, tri minute u vruću rernu da se istopi.

Veoma je ukusna ova domaća pica - dijetalna, ali i korisna! Ne oklevajte - pripremite i jedite ovu dijetalnu picu bez griže savesti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: