Način pripreme
Tikvice izdubite, izvadite unutrašnjost i kratko blanširajte u slanoj vodi.
Počnite da pravite rižoto.
Prokuvajte bujon od stabljika špargle, celera, 2 l vode, crnog luka, šargarepe i soli 20 minuta.
U tiganju propržite špargle u 2 kašike maslinovog ulja, posolite i poprskajte sokom od limuna.
Posebno na maslinovom ulju prodinstajte 1 glavicu luka, pečurke, dodajte pirinač, vino i grašak.
Kuvajte 20 minuta, postepeno dolivajući kuvani bujon.
Na kraju začinite maslacem, parmezanom, šparglama i listićima nane.
Izdubljene tikvice napunite rižotom i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta.
Napravite preliv tako što ćete na maslinovom ulju propržiti čen belog luka sa dimljenom alevom paprikom i preliti punjene tikvice.
Savet:
Ako ostane od rižota, upotrebite ga kao prilog za ribu ili napunite drugo povrće.