Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Dodajte hladni maslac i trljajte ga rukama dok se ne formiraju mrvice.
Dodajte žumance i 1-2 kašike pavlake i skupite testo za pitu u lopticu.
Rasporedite 2/3 testa u kalup prečnika oko 24 cm.
Podlogu premažite belancem.
Ostatak (za rešetku za pitu) umotajte u foliju i sve stavite u frižider na 1-2 sata.
Oljuštite breskve.
Breskve i šljive isecite na tanke kriške.
Pospite koru sa 1 kašičicom skroba, poređajte breskve i šljive i pospite sa 1 kašičicom skroba.
Manji deo testa razvijte oklagijom, isecite na trake i poređajte po vrhu kao za slatku pitu.
Pecite krostatu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Krostata sa letnjim voćem je veoma ukusna i aromatična.
U sezoni breskvi, obavezno probajte naše pite sa breskvama ili druge deserte sa breskvama.