Način pripreme
Spanać očistite, uklonite drške, stavite u ključalu vodu sa 2 kašičice soli i nakon što voda provri, blanširajte 5 min.
Blanširani spanać ocedite, potopite u hladnu vodu, a po potrebi dodajte kockice leda da prestane da se kuva i spanać će zadržati zelenu boju.
Iscedite ga rukom da ne ostane voda i ostavite po strani.
Jaja slomite u tanjir i jedno po jedno ubacite u lonac sa dva litra ključale vode sa sirćetom, a posle 4 minuta izvadite rešetkastom kašikom i isecite im „brade“ da bi dobila lep oblik.
U šerpi istopite maslac, sipajte spanać i izgnječeni beli luk, dinstajte 5 minuta, mešajući drvenom kašikom, posolite i pospite biberom.
Vrući dinstani spanać podelite na 4 tanjira, na vrh stavite po 2 jaja po porciji i poslužite sa pečurkama dinstanim na maslacu i krompirom.
Ako volite spanać, isprobajte naše recepte za spanać sa pirinčem, ukusno zapečeno jelo od spanaća ili našu supu od spanaća.