Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zalogaji»Pileći filei sa kornfleksom i sosom od belog luka

Pileći filei sa kornfleksom i sosom od belog luka

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
13341
Pileći filei sa kornfleksom i sosom od belog luka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
2
"Pileći filei sa kornfleksom i sosom od belog luka neodoljivo su ukusni i vole ih svi kod kuće."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 300 - 400 g
  • ulje - 500 ml
  • Za pohovanje
  • kornfleks - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • Za marinadu
  • kiselo mleko - 60 g
  • kečap - 50 g
  • senf - 20 g
  • so
  • biber
  • za sos
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija - 1/2 kašičice
  • majonez - 100 g
  • kiselo mleko - 200 - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Ovo je super jednostavan recept koji možete pripremiti svom detetu ili za meze za svog muža. Takođe, ova marinada je odlična za bilo koju vrstu pohovane piletine.

Počinjemo sa sosom tako što u blender stavimo kiselo mleko, beli luk i majonez i dobro umutimo. Ako nemate blender, sitno iseckajte beli luk, pa majonez i beli luk umutite rukom. Zatim sitno iseckajte mirođiju i dodajte u sos. Dobro promešajte i sos je spreman. Ostavite u frižideru 20-30 minuta, tako će postati još lepši.

Zatim pileći file isečemo na srednje velike trakice i stavimo u posudu.

A sada dolazi mariniranje: piletini dodajte kečap, senf, kiselo mleko, so i biber i dobro promešajte. Ovo je tačka u kojoj vam moram reći da što duže piletina stoji u marinadi, to postaje bolja. Preporučujem preko noći ili 10 sati, ali ako nemate to vreme, ostavite najmanje 30 minuta.

Sada imamo mariniranu piletinu i sos, sledeći korak je pohovanje, u jednu posudu stavimo brašno, u grugoj umutimo jaja i u trećoj izmrvimo kornfleks. I počinjemo da uvaljavamo filete jedan po jedan, koraci su brašno-jaje-kornfleks, i kada ih ubacimo u kornfleks, lagano pritiskamo rukama da se zalepi.

I poslednji korak je prženje piletine. Sipajte ulje u šerpu ili dublju posudu i ostavite da se zagreje. Veoma je važno da ulje ne dimi, već da je toplo. Tako da filei ne izgore spolja, a da ostanu sirovi iznutra.

Ne preporučujem da ih pržite u fritezi, jer ćete završiti sa zagorelim korfleksom unutra i upropastićete svo ulje. Pržite ih oko 5-6 minuta ili ako ćete ih okretati sa obe strane, oko 2-3 minuta po strani. Kada su gotovi, vadite ih u posudu sa papirom da se dobro ocede. I stavljamo u tanjir, pošto preporučujem da sos za meso bude odvojen.

Pileći filei sa kornfleksom i sosom od belog luka neodoljivo su ukusni i vole ih svi kod kuće.

Pogledajte i kako se pohuje sa kornfleksom i kako da pohujete pileće zalogaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: