Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza pileća srca u rerni

Brza pileća srca u rerni

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Brza pileća srca u rerni
Fotografije: Jozlyam Kadirova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Uksuna gozba za sitne pare - ova pileća srca odlično idu uz crno vino"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • crno vino - 50 ml ili ista količina vode
  • ulje - 3 kašike, ili maslinovo ulje
  • Za marinadu
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • univerzalni sos - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća srca veoma dobro očistite, premestite u dublju posudu i dodajte potrebne sastojke za marinadu - luk nasecite na rebarca, a beli luk iseckajte na sitno, dodajte univerzalni sos.

Kašikom sve dobro izmešajte i ostavite ovako pileća srca u marinadi oko 15 minuta.

Za to vreme možete zagrejati rernu na 180 stepeni na gornjem i donjem grejaču.

Posle 15 minuta dodajte ostale sastojke, ponovo naseckajte luk na kolutove, a beli luk na 2-3 komada. Dodajte ulje i vino i sve prebacite u vatrostalnu posudu.

Pokrijte posudu poklopcem i pecite brza pileća srca u rerni u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pogledajte i kako da pravilno očistite srca i koliko kuvati srca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: