Način pripreme
Meso svinjske plećke sečemo na zalogaje i pržimo u ugrejanoj masnoći.
U polugotovo meso dodajemo isečeni luk, šargarepu i papriku.
U šerpu sipamo malo vode i povrće ostavljamo da se dinsta.
Spanać operemo, potopimo i stavljamo u šerpu. Kad se popari i smanji obim stavljamo mleveni paradajz i kašičicu bibera.
Sastojke promešamo i ostavljamo da se kuva oko pet-šest minuta. Dodajemo oprani bulgur sa dve i po šolje vode. Jelo začinimo solju i biberom.
Ostavljamo da se kuva 10 minuta, nakon toga poklopimo, a ringlu isključimo.
Bulgur treba da nabubri i da upije vodu za oko 20 minuta, za to vreme se ne skida poklopac.
Nakon toga sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom je spremna za serviranje.
Pogledajte još odgovarajućih začina za bulgur. Pogledajte i koji deo svinjskog mesa je najkrtiji.