Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom

Sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Evo nove omiljene gozbe vašeg muža sledećih 5 meseci - sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • ulje - 4 supenen kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • spanać - 300 g
  • pasirani paradajz - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • bulgur - 1 šolja
  • so
  • biber - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Meso svinjske plećke sečemo na zalogaje i pržimo u ugrejanoj masnoći.

U polugotovo meso dodajemo isečeni luk, šargarepu i papriku.

U šerpu sipamo malo vode i povrće ostavljamo da se dinsta.

Spanać operemo, potopimo i stavljamo u šerpu. Kad se popari i smanji obim stavljamo mleveni paradajz i kašičicu bibera.

Sastojke promešamo i ostavljamo da se kuva oko pet-šest minuta. Dodajemo oprani bulgur sa dve i po šolje vode. Jelo začinimo solju i biberom.

Ostavljamo da se kuva 10 minuta, nakon toga poklopimo, a ringlu isključimo.

Bulgur treba da nabubri i da upije vodu za oko 20 minuta, za to vreme se ne skida poklopac.

Nakon toga sočna svinjetina sa spanaćem i bulgurom je spremna za serviranje.

Pogledajte još odgovarajućih začina za bulgur. Pogledajte i koji deo svinjskog mesa je najkrtiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: