Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pržena pileća džigerica sa soja sosom

Pržena pileća džigerica sa soja sosom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Pržena pileća džigerica sa soja sosom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Džigericu možete poslužiti uz prilog od krompir pirea ili sa svežom salatom."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • luk - 1 komad
  • limun - 1/2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • med - 1 kašičica (po želji)
  • sirće - 1 kašika (balzamični ili vinski)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • ulje - ili maslinovo ulje za prženje
  • peršun - za posipanje (po želji)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema džigerica: Pileće džigerice dobro operite i osušite kuhinjskim ubrusom.

Mariniranje: U posudi pomešajte soja sos, med, sirće, alevu papriku i biber. Izgnječite luk i dodajte njegov sok. Dodajte džigerice i ostavite da se mariniraju oko 15-20 minuta.

Zatim u dubljoj posudi umutite jaja sa tri kašike kiselog mleka. Dodajte sitno iseckan beli luk i so.

Džigerice izvadite iz marinade i ostavite da se ocede nekoliko minuta. Zatim sveže marinirane džigerice jednu po jednu uronite u mešavinu jaja. Stavite ih u tiganj sa uljem ili maslinovim uljem i pržite 5-7 minuta, povremeno okrećući da se isprže sa svih strana.

Pržene džigerice poređajte na tanjir i poprskajte sokom od limuna. Po želji možete dodati sveži peršun.

Pržene pileće džigerice možete poslužiti sa prilogom od krompir pirea ili sa svežom salatom.

Prijatan apetit!

Pogledajte još ukusnih recepata za pohovane džigerice ili probajte ove divno ukusne džigerice u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: