Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni

Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni

VeronikaVeronika
Početnik
2
Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako klasičnoj piletini sa pirinčem dodate malo povrća, dobijate pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • povrće - 400 g mešavine šargarepe i graška
  • paprike - 2 komada, crvene ili narandžaste
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 2 komada
  • so - po ukusu
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se kuvaju (dodavanjem soli u vodu). Luk i paprika se sitno iseckaju i dinstaju.

U njih se dodaje mešavina šargarepe i graška i prelije polovina bujona u kome su se kuvali bataci.

Kada povrće upije bujon, dodajte pirinač začinjen solju. Nakon što pirinač omekša, sipa se u pleh. Odozgo poređajte pileće batake, pokapajte sa malo ulja i pospite prstohvatom aleve paprike i isto toliko čubra.

Između njih se stavlja naseckani paradajz i posipa se sa malo soli. Sipajte ostatak bujona i posolite.

Pileći bataci sa pirinčem i povrćem se pekuu zagrejanoj rerni do spremnosti oko 45-50 minuta.

Ako vam se bataci sa pirinčem dopadaju, probajte naš klasični recept za piletinu sa pirinčem ili ova krilca sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: