Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaće sirovo mleko od heljde

Domaće sirovo mleko od heljde

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Domaće sirovo mleko od heljde
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Domaće sirovo mleko od heljde je ukusno i veoma korisno. Idealno mleko ako imate netoleranciju na laktozu."

Potrebni sastojci

  • heljda - 1 šolja, zrna
  • voda - 4 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • med - ili javorov sirup
  • kokosovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zrna heljde se potope u hladnu vod na jedan dan. Operite zrna i stavite ih u blender zajedno sa vodom i prstohvatom soli.

Izblendajte natopljena zrna nekoliko minuta.

Smesa se sipa u gazu i tečnost se procedi, dobijena tečnost je biljno mleko.

Dodaje se kašika istopljenog kokosovog ulja.

Zaslađuje se medom ili javorovim sirupom ako želite da to bude veganski recept.

Domaće sirovo mleko od heljde je ukusno i veoma korisno. Idealno mleko ako imate netoleranciju na laktozu.

Pogledajte i kako se kuva heljda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: