Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Rebarca»Teleća rebra po američkom receptu

Teleća rebra po američkom receptu

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Teleća rebra po američkom receptu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
3
"Amerikanci su majstori za pripremu rebara - ova teleća rebra po američkom receptu to još jednom dokazuju."

Potrebni sastojci

  • teleća rebra - 700 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • smeđi šećer - 1 1/2 kašika
  • so - 1 kašika
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • slačica - 1/3 kašičice
  • korijander - 1/3 kašičice
  • beli luk - 1/3 kašičice
  • piment - 1/3 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
  • majčina dušica - 1/3 kašičice
  • žalfija - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isperite rebra hladnom vodom da biste uklonili komadiće kostiju iz presečenog dela.

Oljuštite povrće i isecite ga na kolutove. Pomešajte sve začine. Po povrću lagano pospite začin i na dno pleha poređajte prvo kolutiće crnog luka, zatim krompir i na kraju šargarepu.

Teleća rebra obilno prekrijte preostalom mešavinom začina, najbolje najmanje pola sata pre pečenja.

Na kraju poređajte rebra stranom gde je meso na dole prema povrću. Dodajte maslac u malim komadićima na rebra.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom. Zagrejte rernu na 120 stepeni i stavite pleh na oko 3-3, 5 sata.

Pola sata pre gašenja skinite foliju sa tepsije sa telećim rebarima po američkom receptu.

Pogledajte još tajni sočnih telećih rebara i saznajte koliko dugo se kuvaju rebra na roštilju ili u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: