Način pripreme
Evo kako da napravite ovu sjajnu i jednostavnu jesenju supu koju svakako preporučujem da probate.
Počinjemo tako što paprike stavimo u pleh, posolimo i pečemo po 15 minuta po strani, ukupno 30 minuta na 220-240 stepeni. Zatim ih ubacimo u kesu ili u posudu sa prozirnom folijom 10-15 minuta i tako se mnogo lakše ljušte.
Za to vreme, dok se paprike peku, iseckamo luk, šargarepu i krompir, kao i šargarepu - na sitnije, jer je tvrda i biće potrebno više vremena.
Svo povrće stavimo u šerpu, dodamo ceo beli luk i stavimo na šporet, dodajemo so i maslinovo ulje i sve zajedno blanširamo (pržimo) oko 5 minuta.
Sada dodajemo vodu i ostavimo da se kuva na srednjoj temperaturi oko 30 minuta ili dok šargarepa i krompir ne omekšaju.
Kada su paprike i povrće gotovi, paprike stavimo u šerpu sa ostalim povrćem, dodajemo: peršun, so, biber i maslaci pasiramo do homogene supe.
I naša supa od povrća je gotova. Sada možete da je sipate u posudu, a za ukras dodajte grančicu peršuna i maslinovo ulje. Možete je jesti sa krutonima ili sirom.
Uživajte uz omiljenu krem supu od crvene paprike :)
Pogledajte i zašto je dobro jesti paprike, kao i važne savete za čuvanje paprika.