Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Omiljena krem supa od crvenih paprika

Omiljena krem supa od crvenih paprika

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
19358
Omiljena krem supa od crvenih paprika
Fotografije: Denis Biserov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Krem supa sa crvenim paprikama, šargarepom i krompirom je naša omiljena jesenja supa"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 100 g
  • krompir - 200 g
  • luk - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • crvena paprika - 500 g
  • peršun - 1/4 veze
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • voda - oko 2 do 3 litra
  • ulje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Evo kako da napravite ovu sjajnu i jednostavnu jesenju supu koju svakako preporučujem da probate.

Počinjemo tako što paprike stavimo u pleh, posolimo i pečemo po 15 minuta po strani, ukupno 30 minuta na 220-240 stepeni. Zatim ih ubacimo u kesu ili u posudu sa prozirnom folijom 10-15 minuta i tako se mnogo lakše ljušte.

Za to vreme, dok se paprike peku, iseckamo luk, šargarepu i krompir, kao i šargarepu - na sitnije, jer je tvrda i biće potrebno više vremena.

Svo povrće stavimo u šerpu, dodamo ceo beli luk i stavimo na šporet, dodajemo so i maslinovo ulje i sve zajedno blanširamo (pržimo) oko 5 minuta.

Sada dodajemo vodu i ostavimo da se kuva na srednjoj temperaturi oko 30 minuta ili dok šargarepa i krompir ne omekšaju.

Kada su paprike i povrće gotovi, paprike stavimo u šerpu sa ostalim povrćem, dodajemo: peršun, so, biber i maslaci pasiramo do homogene supe.

I naša supa od povrća je gotova. Sada možete da je sipate u posudu, a za ukras dodajte grančicu peršuna i maslinovo ulje. Možete je jesti sa krutonima ili sirom.

Uživajte uz omiljenu krem supu od crvene paprike :)

Pogledajte i zašto je dobro jesti paprike, kao i važne savete za čuvanje paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: