Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Piletina sa povrćem i bešamel sosom

Piletina sa povrćem i bešamel sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8933253k
Piletina sa povrćem i bešamel sosom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Piletina sa povrćem i bešamel sosom je prava gozba za dušu - pravi prijatnu atmosferu u kući i ugreva dušu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • krompir - 6 komada
  • pečurke - 200 g
  • brokoli - 200 g
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • ulje - 5 supenih kašika
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • miks začina - 1 supena kašika
  • za bešamel sos
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata, rendan
  • so
  • kačkavalj - rendan za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, isečemo na kockice i stavljamo u pleh za pečenje. U njega dodajemo isečeni brokoli, pečurke, papriku i šargarepu.

Povrće začinimo solju, biberom, miksom začina i uljem.

Između poređamo piletinu. Ja koristim batačiće od pilećih krilca.

Jelo stavljamo u rernu i pečemo oko sat vremena.

Za to vreme pripremamo bešamel sos.

U kaseroli ugrevamo kravlje mleko. U njemu propržimo dve kašike brašna dok ne dobiju lepu boju. Uz neprestano mešanje na ne mnogo jakoj vatri sipamo sveže mleko.

Mešamo neprestnao dok ne dobijemo željenu gustinu. Na kraju začinimo solju i rendnaim muskatnim oraščićem.

Sosom prelivamo gotovu piletinu sa krompirićima. Odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i pleh vraćamo u rernu na još desetak minuta.

Prijatno sa mojom piletinom sa povrćem i bešamel sosom!

Pogledajte još koliko može da stoji skuvana piletina u frižideru, kao i koja je tajna francuskog bešamel sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: