Način pripreme
Praziluk se iseče na kolutove i dinsta u malo maslinovog ulja, dok ne omekša.
Jaja se umute sa kiselim mlekom, uljem, maslacem. U posebnoj posudi se priprema nadev od sira, koji se izgnječi i pomeša sa jajetom, dinstanim prazilukom i kašikom kiselog mleka.
Svaka kora se premazuje tečnom smesom. Dve po dve strane se skupljaju u centru i 1-2 kašike nadeva se postavljaju na koru, a on se umotava krajevima kora.
Pita sa prazilukom se okreće i ređa se na pleh obložen papirom za pečenje. Premazuju se ostatkom tečne mešavine.
Po želji se posipa semenom maka.
Turska pita sa prazilukom se peče na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 30 minuta do prijatne zlatne boje.
Pogledajte i kako da zamrznete kore za pitu i na kojoj temperaturi je najbolje peći pitu.
Komentari